Velkommen hjem!

Kjøpe bolig i Spania

Det kan ta tid og krefter å investere i en eiendom i Spania. Spanske lover og regler, krav til eiendomsmeglere, dokumentasjon, finansiering og oppgjør/transaksjon av eiendommer er helt annerledes enn i Norge.

Som din kjøpsmegler bistår vi deg gjennom hele kjøpsprosessen:

Før en visningstur lager vi en kravspesifikasjon basert på dine ønsker, budsjett og behov. Dette kan gjøres via e-post eller telefon. Vi sender deg gjerne noen forslag til eiendommer for å diskutere prisnivå, områder eller kvaliteter. Før en visningstur blir vi enige om alle visninger og tidspunkter. Deretter henter vi deg på flyplassen, hotellet eller hjemme. Som kjøpermeglere har vi bygget opp et nettverk av anerkjente eiendomsmeglere, eiendomsutviklere og selgere.

Vårt mål er å hjelpe deg med å finne den perfekte boligen og sikre investeringen din.

Fordeler med å bruke en kjøpsmegler

  • Vi er ditt eneste kontaktpunkt gjennom hele kjøpsprosessen, og vi tar direkte kontakt med andre eiendomsmeglere, advokater, takstmenn, banker og andre rådgivere på dine vegne.
  • Du trenger ikke å besøke mange forskjellige meglere for å få en oversikt over boligene på markedet.
  • Du slipper å organisere visninger med mange forskjellige eiendomsmeglere.
  • Vi fungerer som rådgivere i kontraktsforhandlinger og anbudsprosesser.
  • Du kan dra nytte av vårt utmerkede nettverk av advokater, tekniske rådgivere, takstmenn og arkitekter.
  • Søkeoppdrag, bruk av en kjøperagent er en gratis tjeneste ( Selgeren av boligen betaler provisjonen, og denne deles mellom selgers megler og kjøpers megler).
Beach view with a starfish

Eiendomssøk

Vi optimaliserer investeringen din.

Når vi har funnet boligen du ønsker å kjøpe, hjelper vi deg med budgivning og forhandlinger med selgers megler.

Valg av strategi i en budprosess vil være basert på vår kunnskap om prisnivået på lignende eiendommer, kunnskap om eierforhold, attraktivitet i markedet, hvor lenge eiendommen har vært til salgs osv.

Et bud inngis skriftlig, med forbehold om teknisk og økonomisk gjennomgang av eiendommen (due diligence). (Due diligence) Vanligvis får man svar samme dag eller så snart selger har mulighet til det.

Et tilbud vil inneholde dato for signering av kjøpekontrakt, dato for overtakelse av boligen og eventuelle forbehold som finansiering osv. Et tilbud kan være møtt med et mottilbud fra selger. Megleren bistår i forhandlingene helt til begge parter er enige.

Kontraktforhandlinger

Vi optimaliserer investeringen din.

Når vi har funnet eiendommen du ønsker å kjøpe, vil vi bistå deg med tilbud og forhandlinger med selgers megler.

Valget av strategi i en negasjonsprosess vil være basert på vår kunnskap om prisnivået på lignende eiendommer, kunnskap om eierskap, attraktivitet i markedet og hvor lenge eiendommen har vært til salgs etc.

Tilbud gis skriftlig, med forbehold om eiendommens tekniske og økonomiske kontroll (due diligence). (Due diligence) Vanligvis mottas et svar samme dag eller så snart selgeren har mulighet.

Et tilbud vil inneholde dato for signering av kjøpekontrakt, dato for overtakelse av eiendommen og eventuelle forbehold som finansiering etc. Et tilbud kan møtes med et mottilbud fra selger. Kjøpsmegleren bistår med forhandlinger til begge parter oppnår aksept.

Hvordan sikrer du investeringen din?

Veien til et trygt eiendomskjøp i Spania

Et bud i Spania er ikke juridisk bindende slik det er i Norge. Når et bud aksepteres i Spania, betales et depositum/reservasjonsbeløp med den hensikt å ta boligen av markedet.

Det opprettes en reservasjonskontrakt, og budgiveren kan deretter innen rimelig tid (vanligvis 2-6 uker) gjennomføre de nødvendige juridiske, tekniske og økonomiske undersøkelsene av eiendommen.

Reservasjonsbeløpet er vanligvis 3 000 euro for eiendommer under 200 000 euro. 6 000 euro for eiendommer opp til 600 000 euro, og 1 % av kjøpesummen for eiendommer over dette.

De fleste som kjøper bolig i Spania, bruker en advokat til å utarbeide kjøpekontrakten og sjekke eventuelle heftelser på eiendommen, byggetillatelser osv.

Selger står fritt til å avvise eller forhandle med andre aktører inntil en endelig kjøpekontrakt er inngått mellom partene.

Advokaten overfører vanligvis den faktiske eiendommen og foretar eiendomsoppgjøret.

Vi samarbeider med de beste advokatene, takstmennene og finans- og skatterådgiverne for å sikre din investering i Spania.

Beach view

Omkostninger ved kjøp av bolig

Boligkjøpskostnadene utgjør 10-11 % av kjøpesummen for brukte boliger og rundt 12 % for nye boliger, inkludert moms

Advokatkostnadene utgjør 1-1,5 % av kjøpesummen, avhengig av hvor kompleks transaksjonen er.

Bankforbindelser og finansiering

Finansiering med pant i Spansk bolig.

Skal du som nordmann kjøpe bolig i Spania? Da kan du benytte deg av vårt nettverk av banker.

DNB Luxembourg
Norsk bank med avdelingskontor i Marbella

Nykredit
Dansk bank som tilbyr lån til skandinaver med pant i spansk eiendom

Banco Sabadell
Spansk samarbeidspartner

CaixaBank
Spansk samarbeidspartner

Bank in Spain
Norsk bankmegler med kontor i Spania

Hjelp etter kjøp av bolig

Rådgiver og partner i Spania.

Etter at du har kjøpt boligen, kan vi hjelpe deg med alt du trenger i Spania. Det kan dreie seg om alt fra kontakt med myndighetene til tegning av strøm- og vannabonnement, internett og alt du trenger å vite om det å eie bolig i Spania.

Du kan også komme innom kontoret for å få råd om hvor du finner den beste stranden, golfbanen eller strandklubben, eller hvordan du best kan nyte solskinnsdagene i Marbella

OM CARTMANI

CARTMANI er et eiendomsmeglerfirma på Costa del Sol med kontor i Puerto Banus i Marbella. På kontoret jobber Marga, som er advokat, og Geir og Aneta, som er meglere. I tillegg til vårt dedikerte og dyktige team samarbeider vi med flere anerkjente meglerfirmaer, takstmenn, advokater og rådgivere. Geir Kvalvaag, selskapets eier, har bakgrunn som næringsmegler, takstmann og eiendomsforvalter i Norge. Vårt klare mål er å hjelpe våre kunder til en trygg og sikker bolighandel og å være der for deg som eier av en bolig på Costa del Sol.

Hos oss er du alltid velkommen!

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med å finne den boligen på Costa Del Sol som passer for deg.